WWW

Het World wide web is niet meer weg te denken uit je leefwereld. Het is ook een goede weerspiegeling van het echte leven: je maakt er vrienden maar ook vijanden.  Wat je op het internet plaatst, kan door iedereen worden gelezen. Ook mensen die misschien geen goede bedoelingen hebben. Denk dus eerst even na als je persoonlijke informatie of foto’s op het internet zet.  Wees ook voorzichtig als iemand die je niet kent, contact met je zoekt.
 
MAG JE OP INTERNET ALLES VERTELLEN WAT JE WIL?

 
Op het internet gelden dezelfde wetten als in de ‘echte’ wereld. Racisme en discriminatie zijn dus strafbaar. Wees verder voorzichtig in je uitspraken. Wist je dat er echt een etiquette bestaat voor op het internet? Dit heet netiquette en vind je terug op www.clicksafe.be

 

HOE STOP JE EEN CYBERPESTER?
 
Een cyberpester stoppen is erg moeilijk. Je kan het wel proberen te voorkomen door de pest e-mails en berichtjes te negeren. Hou alles bij als bewijs voor wanneer het erger zou worden. Alleen dan kan de pester gestraft worden. Blokkeer de pester en praat erover met iemand die je vertrouwt. Je kan altijd met je verhaal bij het JAC Punt terecht.

HOE PRIVE IS MIJN PROFIEL?
 
Om je aan te sluiten bij een social networksite zoals Facebook, Netlog en Twitter moet je een profiel aanmaken. Hie
rin geef je veel informatie over jezelf prijs. Vergeet niet dat er grote bedrijven achter deze handige en leuke diensten zitten.  Zij slagen gemakkelijk al je persoonlijke gegevens op en verkopen deze mogelijk door.  Wil je graag wat meer weten over profielen?
www.ikbeslis.be

Op www.suicidemachine.org maak je een einde aan je online alterego.