Mijn gezondheid

WAT LIGT ER
OP MIJN BORD?
 
Belangrijk is dat je als jongere gezond, gevarieerd, evenwichtig en met mate eet. Gezond eten is ook een manier om er goed uit te zien. Sommigen kiezen ervoor om als veggie door het leven te gaan. Er zijn verschillende soorten veggies. Zorg als vegetariër of veganist er wel voor dat je voldoende vervangingsproducten zoals tofu, noten, … eet.
http://www.evavzw.be/
 
VOEDSEL IS MIJN VRIEND EN VIJAND
 
Een eetstoornis zoals boulimia of anorexia is een ernstige psychische en lichamelijke ziekte. Vaak worden eetstoornissen veroorzaakt door faalangst, perfectionisme, verdrongen emoties, pijnlijke gebeurtenissen, …
Loopt jouw eetgedrag uit de hand of maak je je zorgen om een vriend/ vriendin? Praat erover met iemand die je vertrouwt. Je bent altijd welkom in het JAC Punt in Kalmthout.
http://www.jacpunt.be 
 


BEN IK DEPRESSIEF?
 
Iedereen heeft wel eens zijn of haar mindere dagen. Wanneer je je een lange tijd somber blijft voelen en dit gevoel gepaard gaat met andere factoren, spreekt men van een depressie.  Een depressie is een ernstige ziekte. Praten helpt om dit slechte gevoel t
e plaatsen en om op een juiste manier met deze gevoelens om te gaan.  Het JAC Punt luistert, geeft gratis advies en maakt je wegwijs in de hulpverlening.  Verder kan je bij volgende organisaties ook terecht:
www.tele-onthaal.be
www.preventiezelfdoding.be
www.kjt.org