Kroegentocht (08/01/2014)

Kalmthout zet het nieuwe jaar gezellig in (06/01/2014)

Op de eerste zondag na 1 januari komen de inwoners van Kalmthout samen aan het gemeentehuis om het nieuwe jaar te vieren. En dit jaar was dat niet anders. Opvallend veel Kalmthoutenaren maakten er op zondag 5 januari 2013 een gezellig samenzijn van. Harmonie Vlijt en Eendracht zorgde voor de muzikale toets. En het dorpslied werd voorgesteld: ?Heide gij de Heide al gezien?? van Zoek & De Reizigers. De brandweer hield de vuurkorven veilig brandend en de gemeenteraad deelde gratis tomatensoep met balletjes uit. De gemeenteraadsleden verkochten dit jaar ook de nieuwe Kalmthoutse mutsen en sjaals. Natuurlijk waren er eet- en drankstandjes. Die werden uitgebaat door enkele Kalmthoutse verenigingen. Dat waren dit jaar Speelpleinen Kalmthout (jenever en cava), Chiro Myin (glühwein), Orde van Sint-Jacob-op-de- Kapelberg (warme dranken), zwemclub Arvicola (poffertjes en ander snoepgoed), gemeentelijke welzijnsraad (winterstoofpotje/chili con carne) en VVV Toerisme Kalmthout (streekproducten).

Bosduincross Kalmthout was een succes (16/12/2013)

@[330932437593:274:Gemeente Kalmthout] kan terugblikken op een geslaagd veldritweekend. Op zaterdag waagden heel wat Kalmthoutse kinderen, jongeren, bedrijvenploegen en individuele veldrijders zich op de omloop. Proficiat aan de winnaars in de verschillende categorieën. Zondag kwamen dan de grote kleppers aan de start. Heel wat supporters zakten mee af naar Kalmthout. Velen waren benieuwd naar de verlichte omloop. Die bleek adembenemend mooi te zijn, zeker in deze kerstperiode. De kers op de taart was uiteraard de winst van Kalmthoutenaar Kevin Pauwels. Na een spannende strijd boekte hij zijn eerste overwinning van het seizoen ? en dat voor eigen volk.

Lokale graffitiartiesten nemen fietsertunnel onder handen (02/12/2013)

Het gemeentebestuur, de jeugdraad en jeugdhuis Govio sloegen de handen in elkaar voor een nieuw jeugdcultuurproject. Ze toverden de fietsertunnel onder de spoorweg aan Noordeind om tot een graffitikunstwerk. Zaterdag 30 november 2013 werd het geheel feestelijk afgewerkt.

Foto's voor oud-leiding (01/12/2013)

Jullie carrière als leiding bij KLJ Achterbroek is nu achter de rug... ...hopelijk zien we jullie nog wel vaak terug?! Want samen met jullie beleefden we heel veel zotheid! Super hard bedankt voor de enorme leuke tijd!!!

Kinderatelier Bijenteeltmuseum (06/11/2013)

In de herfstvakantie kwamen twaalf enthousiaste kinderen het Bijenteeltmuseum ontdekken op een creatieve manier. Na een korte rondleiding door de vernieuwde tentoonstelling mochten ze in de zaal aan de slag met speciale stiften, tegels en kledij. Het resultaat mocht er zeker zijn! Alle kindjes namen hun eigen vrolijke Bee-shirts en een decoratieve tegels mee naar huis. Een hapje en een drankje maakten het plezier compleet. Het volgende kinderatelier heeft plaats op zaterdag 21 december om 14u. Inschrijven doe je bij bijenteeltmuseum@kalmthout.be .

Untitled Album (16/10/2013)

Straatfeesten 2013 - Zaterdag 18 mei (18/05/2013)

Untitled Album (16/05/2013)