Wordt Kalmthoutse school de strafste van Vlaanderen? (05/05/2014)

Wordt het Heilig Hart Instituut van Kalmthout de Strafste School van Vlaanderen? Misschien wel! Vandaag kwam Sean Dhondt met MNM op bezoek. De school had hun aandacht getrokken toen ze een paar weken geleden een lesmarathon organiseerden ten voordele van kansarme kinderen in Oeganda. Een straffe stoot! En net daar was de jury van De Strafste School van Vlaanderen naar op zoek. De drie juryleden, waaronder Sean Dhondt werden op bombastische wijze onthaald in Kalmthout. Op een prachtig versierde aanhangwagen, begeleid door een tiental stoere bodyguards trokken ze van het gemeentehuis van Kalmthout naar de school. Onderweg stonden groepjes leerlingen die al dansend de stoet vervolledigden. Op de school zelf werd Sean in de watten gelegd en hadden er nog optredens plaats. De speelplaats was volledig versierd met hartjes. Of de enthousiaste leerlingen van het Heilig Hart Instituut ook echt de titel van Strafste School kunnen wegkapen, weten we binnenkort.

Hockeytoernooi 2014 (05/05/2014)

Het hockeytoernooi 2014 was een knaller van formaat! 12 ploegen streden voor eer en glorie. Deze momenten werden vastgelegd op de gevoelige plaat. Kijk en geniet!

Eerste hondenspeelbos in Kalmthout officieel geopend (10/04/2014)

Hondenspeelweides hadden we al in Kalmthout, maar nu is er ook een heus bos waar onze viervoeters de vrije loop hebben. Het Agentschap Natuur en Bos bakende tussen Heibloemlaan en Kinderwelzijnstraat een zone af waar het heerlijk vertoeven is, zowel voor de baasjes als voor de honden. Vandaag werd dit hondenspeelbos officieel 'ingelopen'.

Scholen doen solidariteitsacties (04/04/2014)

Lesmarathon voor het goede doel Dertig leerlingen van het Heilig Hart instituut in Kalmthout volgden van donderdag 3 op vrijdag 4 april 2014 24 uur les. Deze lesmarathon was ten voordele van kansarme kinderen in Oeganda. De organisatie Children of the Kingdom of Heaven zorgt daar voor 110 kansarme kinderen. Ze houden ze van straat en zorgen voor een veilige omgeving. De leerlingen van het Heilig Hart lieten zich sponsoren door vrienden en familie per lesuur dat ze volgden. Maar er was natuurlijk ook ruimte voor ontspanning. Gitok verbreekt zeven wereldrecords Gitok Solidariteit organiseerde vrijdag 4 april 2014 een solidariteitsactie voor het Oudercomité tegen Kanker en het weeshuis Little Hearts in Cambodja. De leerlingen ondernamen elf wereldrecordpogingen, zeven ervan werden ook echt wereldrecords. Gezamelijke records: - Langste kroonkurkenketting: 88.500 kroonkurkjes en 442 meter lang - Hoogste schaakstuk: 5.04 m hoog - Simultaan push-ups: 353 leerlingen Individuele records: - Toren van bekers bouwen binnen 30 sec.: 41.51 cm hoog - Meeste lucifers breken in 1 min.: 73 - Meeste badmutsen opzetten (niet tegen tijd): 75 - Meeste stersprongen in 1 min.: 89 - Twintig meter lopen met zwemvliezen: 3.33 sec.

Mindervalidesportdag 2014 (03/04/2014)

Op 3 april 2014 leerden de leerlingen uit het vijfde leerjaar van de Kalmthoutse scholen de sportieve wereld van mindervaliden op een speelse manier kennen. Ze beoefenden rolstoelbasket, blind parcours, enzovoort. Dit oorspronkelijke idee van de kindergemeenteraad werd uitgewerkt door de jeugddienst, sportdienst en de lagere scholen.

Buitenspeeldag 2014 (02/04/2014)

De dorpsraad van Achterbroek organiseerde tijdens de Buitenspeeldag op woensdag 2 april 2014 een heuse spelnamiddag in de omgeving van de Zandstraat en de sporthal. Maar ook de Mertensdreef werd afgesloten voor doorgaand verkeer. Alle kinderen konden zich veilig buiten uitleven.

Gevaar in de Bib! (20/03/2014)

Woensdag 19 maart om twee uur stipt waren we getuige van een spannend spektakel. De brandweer was gesignaleerd aan Bib Kalmthout. Was de bib in gevaar? De brandweer doorzocht het gebouw en riep de hulp in van de kinderen van Kalmthout. Het was het startsein van een namiddag vol actie, spelletjes en gevaar. Wil je nog eens de sfeer proeven? Beleef deze spannende dag opnieuw met deze fotoreportage!

Carnavalsoptocht Kadrie (28/02/2014)

Naar jaarlijkse gewoonte was het vrijdag 28 februari 2014 weer tijd voor de carnavalsoptocht van Kadrie. De leerkrachten zijn duidelijk helemaal in de ban van ons nationaal voetbalelftal, ze waren allemaal verkleed als Rode Duivel. Bij de kinderen geen echte trends te bespeuren, het was een enthousiast en bont allegaartje.

Kindergemeenteraad Kalmthout van start (31/01/2014)

In de raadzaal van het gemeentehuis van Kalmthout kwam vandaag de kindergemeenteraad samen. Dit keer werkt de kindergemeenteraad rond het thema pesten. Nog voor het eind van het schooljaar wordt er rond dit thema een concreet project uitgewerkt. De kinderen legden allemaal de eed af bij de burgemeester en de schepen voor jeugd van Kalmthout.